Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
 
 
Startsidan Turbåt till Sandskär Boende på Sandskär Konferens på Sandskär Välkommen till Sandskär
 

     
Bosmina

Företaget startades 1994 av Staffan Svanberg. Staffan var då en naturengagerad lärare och ville dela med sig av de skatter som finns på Sandskär. Det var då Staffan köpte vår första båt Bosmina I. De första åren bedrev han en begränsad skärgårdstrafik samtidigt som han arbetade som lärare under vintrarna.

Så småningom tog Staffan på sig allt fler uppdrag som miljökonsult. Det handlade om miljöutbildningar för kommuner, landsting och företag.

Båttrafiken har vuxit för varje år som gått. Under senare år har vi kört trafik under heltid på somrarna. Den har utgjorts av turisttrafik via turistbyrån och av beställningstrafik från företag och arbetsplatser.

Familjen Svanberg har varit engagerad i verksamheten under många år. Staffans dotter Ida har varit en trogen medarbetare under många resor. Hans hustru, Lena har hållit i förberedelser för matlagning och i företagets ekonomi. Sonen Ola har fullständig behörighet att köra den nya båten. Bosmina har varit ett betydande inslag i familjen.

Vintern 2010 köpte vi ytterligare en passagerarbåt. Med Bosmina III tar resan till Sandskär bara en timme. Båten är ett trimaranskrov, med tre kölar vilket gör att den går mycket stabilt i sjön.

Vår målsättning är att erbjuda ett gott värdskap, året runt i naturen.

Kontaktinformation

E-post: info@bosmina.se
Bokningar Lena Svanberg 073-021 47 61

Adress:
Bosmina Skärgårdsturer AB
C/O Svanberg
Bryggargränd 3
953 37 Haparanda

Våra båtar
     
Bosmina I Bosmina II Bosmina III

Bosmina l
Båten är byggd år 1979 på ett litet varv i Kello i Finland.
1995 köpte vi båten och sedan dess har den använts för trafik till Sandskär. Den gör en marschfart av cirka 8 knop. År 2004 utrustades den med en EPC- oxidationskatalysator för att minska utsläppen av miljöskadliga ämnen.
Båten får ha 12 passagerare. Så många ryms också i hytten. Vid vackert väder sitter vanligen alla passagerare utomhus i båtens främre del.

Bosmina ll
Bosmina II är passagerarbåt som gör hög fart med kapacitet för 25 passagerare.

Bosmina lll
Båten är 10.59 meter lång och 3,25 meter bred. Den är en trimaran vilket innebär att den har tre kölar. Detta ger den en extrem stabilitet. Den gungar inte vid sjögång. March farten ligger vanligen på 20 knop vid må ttlig last och hyfsat väder. Vanligen kör vi dock långsammare för att hinna uppleva skärgården under resan. Båten är byggd av glasfiberarmerad plast av Wico Boat OY i Louvisa i Finnland år 1981. De flesta av dessa båtar har använts av militä ren, brandförsvaret eller sjöräddningen.
Konstruktionen innebär att den går mycket grunt. Den kräver inte mer än 70 cm vatten. När vi närmar oss en strand och trimmar upp motorerna kräver den inte mer än några decimeter vatten.

 

Bosmina skärgårdsturer AB
953 37 Haparanda

Telefon: +47 (0)922-13395
Mobil: +46 (0)73-021 47 61

E-post: info@bosmina.se