Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
 
 
Startsidan Boende på Sandskär Konferens på Sandskär Välkommen till Sandskär Om oss
 

     
Resa i Haparanda skärgård

De flesta besökare kommer till Haparanda Sandskär med båten Bosmina från Haparanda hamn. Under färden ut genom skärgården får du veta mer om naturen och livet i skärgården. Under den timme som båtfärden till Sandskär tar passerar Bosmina flera öar som har formats av inlandsisen och havets vågor. Vid några av grunden ser man gråsälar som nyfiket tittar upp ur vattnet.

     

Transporter till Sandskär

Transporter till Sandskär med Bosmina I för er som vill ägna er åt Sandskär på egen hand. Måndag-fredag i juli. Pris: 200 kr för vuxna. 50 kr för barn under 12 år. Måndag till fredag 3 juli - 4 augusti.
Transporterna sker i samarbete med Länsstyrelsen i Norrbottens län. Båten tar 12 passagerare.

Transport inom Haparanda Skärgård

Haparanda skärgård liknar ingen annan. Den har alltjämt kvar de svenska arkipelagernas ljus lyrik men samtidigt sveper där in ett isigt luftdrag av halvarktisk ödslighet och sibirisk melankoli. Så beskrev Sten Selander sina intryck av vår skärgård.

Läs mer här-»

Säl- och fågelskådning samt andra naturupplevelser i Haparanda Skärgårds Nationalpark 15 juni 2017.

Vad är väl en junidag på Bottenviken och på Haparanda Sandskär jämfört med annat? Jo helt –helt underbar. Ihop med Bosmina skärgårdsturer och fågelexperten Rolf Lahti får du en unik upplevelse av Haparanda Skärgårds Nationalpark.

Läs mer här-»

Kvällskryssning till sälarnas grund

Runda huvuden med stora mörka ögon i vattenbrynet. Nyfiket betraktar sälar och människor varandra. Kvällskryssningen för oss till ett grund med sälar samt till Haparanda-Sandskärs nordudde där vi intar en kulinarisk kvällsmåltid. En enastående nationalpark och en unik skärgård, belägen i nordligaste Bottenviken.

Läs mer här-»

Båttrafik innerskärgården

Båttrafik innerskärgården med utgångspunkt cementkajen. Båttrafik mellan Cementkajen och Tornefurö med stopp för ev av- och påstigning på Hanhinkari.

Läs mer här-»

Kataja –Sveriges Östligaste punkt

Med Bosmina skärgårdsturer tar vi dig ut till den nästan okända ön Kataja –Sveriges allra östligaste punkt.
Beroende på dina önskemål ägnar vi en hel eller halv dag på Kataja med att besöka gränsröset och ströva i skog och längs stränderna. Om ni önskar stannar vi på tillbakavägen till vid en av skärgårdens vackra och ofta öde sandstränder.

Läs mer här-»

Bastutur till Seskar-furö

Kvällsturen bjuder på sinnlig vederkvickelse i bastun, en kvällsmåltid och ett smakprov på vår unika skärgård. Vid kajen i Haparandahamn väntar skepparen på båten
M/S Bosmina II, med varmt kaffe och en läcker löjromssmörgås. Vi studerar sjökortet innan det är dags för avfärd mot Seskar-Furö.

Läs mer här-»

 

Bosmina skärgårdsturer AB
953 37 Haparanda

Telefon: +47 (0)922-13395
Mobil: +46 (0)73-021 47 61

E-post: info@bosmina.se