Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
 
 
Startsidan Boende på Sandskär Konferens på Sandskär Välkommen till Sandskär Om oss
 

     
Transport inom Haparanda Skärgård

Haparanda skärgård liknar ingen annan. Den har alltjämt kvar de svenska arkipelagernas ljus lyrik men samtidigt sveper där in ett isigt luftdrag av halvarktisk ödslighet och sibirisk melankoli. Så beskrev Sten Selander sina intryck av vår skärgård.

Kanske upplever ni något liknande när ni sitter vid en stenig strand eller möjligen i en bastu på någon av de hundra öar som utgör vår skärgård. Kanske vill ni besöka Sandskär på egen hand. Kanske vill ni komma till Hanhinkaari som är skärgårdens mest besökta ö. Här har många Haparandabor sina stugor.

Vi tar er gärna dit med någon av våra sjösäkra båtar med en behörig skeppare.

Bosminas båtar uppfyller transportstyrelsen krav, vår personal är behörig och under er resa med oss är ni försäkrade.

Information och pris

  • När: maj-oktober
  • Tid: 2-12 timmar
  • Deltagare: 6-12 personer per båt
  • Språk: Svenska, Engelska och Finska
  • Pris: begär offert

Prisexempel:
Heldags Båtresa Sandskär 6 personer 6 400 kronor+ 6%moms
Enkel transport Sandskär 6 personer 3 600 kronor +6% moms
Heldags Båtresa Sandskär 12 personer 10 500 +6%moms

Övrig inner och mellanskärgård med utgång Cementkajen med Båtskär IV som tar sig utan problem till Skärgårdens alla öar.

Information och bokning:
Info@bosmina.se, Ida Svanberg 070 36 36 149

Våra båtar

     
Bosmina I Bosmina III Bosmina IV

Bosmina l
Båten är byggd år 1979 på ett litet varv i Kello i Finland.
1995 köpte vi båten och sedan dess har den använts för trafik till Sandskär. Den gör en marschfart av cirka 8 knop. År 2004 utrustades den med en EPC- oxidationskatalysator för att minska utsläppen av miljöskadliga ämnen.
Båten får ha 12 passagerare. Så många ryms också i hytten. Vid vackert väder sitter vanligen alla passagerare utomhus i båtens främre del.

Bosmina lll
Båten är 10.59 meter lång och 3,25 meter bred. Den är en trimaran vilket innebär att den har tre kölar. Detta ger den en extrem stabilitet. Den gungar inte vid sjögång. March farten ligger vanligen på 20 knop vid må ttlig last och hyfsat väder. Vanligen kör vi dock långsammare för att hinna uppleva skärgården under resan. Båten är byggd av glasfiberarmerad plast av Wico Boat OY i Louvisa i Finnland år 1981. De flesta av dessa båtar har använts av militä ren, brandförsvaret eller sjöräddningen.
Konstruktionen innebär att den går mycket grunt. Den kräver inte mer än 70 cm vatten. När vi närmar oss en strand och trimmar upp motorerna kräver den inte mer än några decimeter vatten.

Bosmina IV
Båten är av modell Båtskär 690. Den är snabbgående och tar sig till de flesta öar i skärgården, den är lämplig för 6 passagerare med lätt packning. Båten är tillverkad av glasfiberarmerad plast av BD Plastindusti i Kalix. Båten har goda sjöegenskaper. I hytten längst bak sitter man skyddad i alla väder.
  • 6 passagerare
  • 25 knop
  • 45 minuters gångtid till Sandskär
 

Bosmina skärgårdsturer AB
953 37 Haparanda

Telefon: +47 (0)922-13395
Mobil: +46 (0)73-021 47 61

E-post: info@bosmina.se