Use Google to translate. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
 
 
Startsidan Boende på Sandskär Konferens på Sandskär Välkommen till Sandskär Om oss
 

     

En helg i Yogans tecken där du får ett unikt tillfälle att tillgodogöra dig Yogan på djupet och uppleva Haparanda Sandskärs nationalpark med alla sinnen.

Här vilar lugnet. Sandskär har det mesta. Ön kan beskrivas som en osannolik mosaik av välutvecklade naturtyper med en rik kulturhistoria. Vi lagar en ljuvlig 3-rätters middag, på en häll vid stranden. Bastubad och strövtåg i den vackra och omväxlande naturen fulländar upplevelsen.
Mitt emellan land och hav ligger de små fiskestugorna på Sandskär. Vi bor i trevliga små stugor och äter kulinariska måltider baserade på naturens läckerheter.

Yogaläraren Lisa Huhta driver Yoga Mind And Soul med önskan om en mötesplats för människan genom lärande och utveckling. Hennes vision är att ska skapa utrymmen för individen att vara dig själv med dig själv. ”Jag vill att du ska känna dig som hemma.”
 Med värme, energi, och engagemang strävar hon efter personliga upplevelser på mattan. ”Att få jobba med människor ger mig rikedom. Att dela med mig av ett redskap som balanserar både fysiskt och mentalt är det mest självklara valet jag har gjort. När jag guidar andra på mattan är jag i mitt rätta element.

YOGA är en fullt utvecklad metod som ger dig möjligheter att öva på det du vill utveckla, bl.a. mental fokus, utrymme och rörlighet i kroppen, kreativitet, din intuition, fysisk styrka, närvaro mm.
”Det handlar om att utforska yogan med utgångspunkt från sina egna behov.

- Vad vill du?
- Vem är du?
- Vad upplever du att du behöver mer eller mindre av i ditt liv?”

Lisa hoppas att hon kan guida dig att uppnå det du vill utveckla genom din personliga yogapraktisering.

INFORMATION OCH PRIS

 • 17-18 juni 2017.
 • Tid: 2 dagar.
 • Deltagare: max 12 personer.
 • Språk: Engelska, Svenska.
 • Du behöver inga förkunskaper, alla är hjärtligt välkomna.
 • Earlybird pris vid anmälan innan 7 april: 3.600:-
 • Ordinarie pris: 4.000:- Anmälan är bindande. Anmälan är registrerad när bokningsavgiften på 1000 kronor är betald och du fått ett bekräftelse mail från Bosmina. Bokningsavgiften betalas till:
  SWISH:123 079 77 38 eller BG 5824-3437.

Detta ingår:

 • Samtliga måltider; frukost, lunch x 2, middag, fika och tilltugg.
 • 6 timmar guidad yoga (kombinerat workshop+teori).
 • Guidning på Sandskär.
 • Boende i 4-bädds stugor.
 • Transport med båt från Haparanda hamn.

Komma hit:

Båtresan startar i Haparanda hamn vid Nikkala. Åk längs E4 söderut 11,1 km. Ta av mot Haparanda hamn, Nikkala.
Efter ytterligare 6 km är du framme i hamnen.
Till hamnen gäller egen bil, taxi eller buss.

Vid dåligt väder kan resan ställas in eller flyttas till annat datum.

Praktiskt: Vi bor i nationalparkens övernattningsstugor med 4-bäddar i varje stuga, vilket innebär delat boende.

Utrustning: sängkläder, badkläder och kläder för alla väder, Yogakläder och varma mjuka kläder och yllestrumpor så du inte fryser.

Merparten av Yoga-sessionerna kommer hållas i nationalparkens rådstuga som är uppvärmd.

PROGRAM LÖRDAG

07.30 Samling i Haparanda hamn.

Kaffe och löjromssmörgås under utprovning av flytvästar. Vi granskar sjökortet och planerar resan. Så ger vi oss av. Solen skiner och havet ligger spegelblankt. Vi besöker en sälgrynna och njuter av livet.

Meditation under utfärden. ’Meditation’ kan ses som ett sätt att träna sin uppmärksamhetsförmåga, motverka ältande tankar med ökad närvaro, lära sig navigera sitt sinne, komma i kontakt med sina känslor, stärka sina inneboende förmågor eller arbeta med livsmål. Alla kan lära sig meditera!

 

10.00 Vi anländer Sandskär och installerar oss i stugorna.

 

11.00 Lunch –Alsånsrökt Sandskär Lax.

 

12.00 - 14.00 Vandring i naturen på Sandskär vi njuter av de vackra omgivningarna och berättar historier om livet förr. Vi följer sandens väg upp över ön, över dynlandskapet och stadion, genom tallurskogen och aspurskogen och vidare genom våtmarker och täta björkskogar.

Övning i att Uppleva naturen med alla sinnen.

Meditation i Naturen.

 

14.30 Kaffe med fika.

 

15.00 -17.30 Kombinerad yogaklass + workshop ”YOUR SPACE”

Detta tillfälle startar i en längre meditation för att landa ner dina andetag. Därefter tar klassen vid i YIN (mjukhet) för att sedan flöda över till YANG (styrka). Du kommer att utforska din fysik utefter dina behov och förutsättningar. Mötet mellan stabilitet och rörlighet tar form utan att tappa integriteten i din kropp eller i positionerna. Klassens röda tråd strålar ner till Dina Unika Utrymmen - både fysiskt och mentalt.

Detta tillfälle är en kombinerad yogaklass och workshop.

 

18.30 Middag-stekt på häll med utsikt över havet.

Bastubad med dopp i bottenviken.

PROGRAM SÖNDAG

06.00 Kokkaffet doftar härligt för den morgonpigge, solen står redan högt på himlen.

 

07.00 - 08:00 Yoga – ”Learn the HEART-way”

 

Hur du startar din morgon sätter tonen för ditt välmående genom din dag. Låt denna morgonklass ta plats och göra skillnad i hur DU vill möta resten av ditt dygn mot dig själv och andra människor i din omgivning.
Klassen startar i lugna sekvenser som tar hand om eventuell stelhet över nacke/axlar. Vi kommer att länka andning och närvaro samman med ryggens och hjärtats rörelse genom en följsam sekvens som lockar ditt hjärta att smälta. Vidare dyker vi djupare in i övningar under ledorden Öppenhet och Styrka. Denna klass vill frigöra ditt hjärta - både fysiskt och själsligt.

 

08.00 Frukost

 

09.00 - 11:00 Teori + meditation

Efter frukosten studerar vi närmare kring ett urval fysiska yogapositoner. Vi kommer att titta på några grundläggande yogaövningar samt lite mer avancerade positioner. Vi utforskar och utvecklar den individuella kroppen i varierande asans's - både teoretiskt och fysiskt. Jag lyfter in olika assisteringar där den somvill får chansen att Prova På och känna in sin unika anatomi. Under detta tillfälle serverar vi drycker från NOA Relax&Focus. Vi avslutar teorin med en annorlunda meditationsteknik

Vi packar ihop våra saker och städar ur stugorna.

 

11.30-13.00 Vacker promenaden till nordudden, ca 5 km, den som inte vill gå kan åka med båten. Din packning tar vi med i båten.

 

13.00 Lätt lunch på nordudden.

 

14.30 Vi angör Haparanda hamn.


 

Bosmina skärgårdsturer AB
953 37 Haparanda

Telefon: +47 (0)922-13395
Mobil: +46 (0)73-021 47 61

E-post: info@bosmina.se